4 tips om geld te besparen

zeven steeds hoger wordende stapels met muntjes

Bijna iedereen doet wel iets aan mindfulness. Of u nu mediteert, een wandeling door de natuur maakt of gewoon geniet van een kop thee: het zijn allemaal handelingen waarmee u stilstaat bij het moment. Geld uitgeven associeert u misschien minder met mindfulness. Toch kunt u uw kind met deze instelling juist enorm helpen om zijn financiën op orde te krijgen. Hoe eerder hij hiermee begint, hoe groter de kans dat dit later in zijn leven geen stoorzender meer is. Hoe zet u hem op het juiste financiële mindfulness spoor? Dat leest u hieronder.

 

 • Koffie
  Haalt uw kind iedere dag koffie of andere (warme) dranken buiten de deur? Deze geven hem misschien de nodige stoot motivatie tijdens drukke schoolweken, maar zijn niet vriendelijk voor de portemonnee.  In plaats van ze helemaal uit zijn leven te bannen, kunt u voorstellen om het te beperken tot twee drankjes per week. Zo worden die paar koppen koffie een echte traktatie én bespaart uw kind per jaar een heleboel geld.

 

 • Boodschappen
  Geef zelf het goede voorbeeld door slim boodschappen te doen. Haal bijvoorbeeld vaak groente en fruit van het seizoen, vertel waar je het beste op kunt letten in de supermarkt (en wat je beter links kunt laten liggen) en vries uw restjes vaker in. Deze tips komen goed van pas zodra uw kind op kamers gaat.
 • Kleding
  Duurzame kleding heeft allang geen stoffig imago meer. Het is juist hartstikke hip om je bewust te zijn van wat je draagt en de planeet niet te overbelasten met bergen fast fashion. Laat uw kind nadenken over de impact die zijn kleding heeft op het milieu en moedig hem aan om zijn creativiteit los te laten in (online en offline) tweedehandswinkels. Minder kopen en goed nadenken over een aankoop helpt ook om veel geld te besparen.

 

 • Gratis sporten
  Een sportschoolabonnement is niet de enige route naar een gezond leven. Buiten hardlopen, yoga doen op een yogamat of thuis oefeningen doen, zijn ook allemaal goedkope of gratis opties. Bovendien zijn er tegenwoordig allemaal apps die je helpen om gezond te blijven en sportroutines die je online kunt volgen.

 

Wie mindfulness ook toepast tijdens het uitgeven van geld, heeft er op de langere termijn meer plezier van. Hopelijk heeft u zelf ook iets aan de bovenstaande tips gehad en helpen ze uw kind zuiniger om te gaan met geld. Een noodpotje is geen luxe, maar een noodzakelijk goed!

 

-Eugenia Melissen Ferrer